Is dit het nou?

Ken je dat gevoel van “Is dit het nou”?

Tot nu toe liep het leven zoals het liep.

Na de basisschool ging je naar het voortgezet onderwijs. Daarna koos je (wellicht met wat omwegen) een studie die oké genoeg voelde, waarin je vervolgens een baan vond.

Je werkte en ging stappen. Daarna volgde wellicht een relatie en misschien ook kinderen.

En dan op een gegeven moment (meestal ergens tussen de 35 en de 55), gaat er iets knagen.

Je voelt wat weerstand, je duwt het weg. Je vindt het onzin, want je hebt toch een prima leven?
Je bent gezond, hebt een prima baan, een fijn huis en een leuk gezin.

En toch…is dat gevoel niet zomaar van de baan.

Soms klopt het zachtjes aan je deur, maar soms ook heel hard en duidelijk, waardoor je fysieke klachten krijgt of een burn out.

Wat is dat toch? Dat gevoel van ontevredenheid?

Al vanaf je jonge jaren heeft de buitenwereld veel invloed op jou als persoon. Je ouders voeden je op, geven je waarden en normen mee en bepalen daarmee je kader waarbinnen je gaat leven. Zo ook school en vrienden. Allemaal hebben ze invloed op de manier waarop jij in het leven gaat staan.

In je hoofd voelt het allemaal logisch, je weet niet beter. Je leeft altijd al op deze manier. Maar in je hart (of iets spiritueler: eigenlijk je ziel) voelt zich niet gehoord. Je ziel wil je vertellen dat je je leven even onder de loep mag nemen.

Dat je alle dingen die je gewoon vindt even opnieuw mag bekijken.

En dit betekent niet dat we met z’n allen moeten gaan mediteren op een berg. Of ontslag moeten nemen en op wereldreis moeten gaan. Of allemaal van onze hobby ons werk moeten gaan maken.

En dan bedoel ik het héle plaatje!

Welk leefritme past bij jou? Welke voeding? Welke tijdstippen van eten en slapen? Welke sport of beweging? Welke en hoeveel ontspanningsmomenten in de dag/week? Hoeveel rust en ruimte voor jezelf alleen?

En nee…. Deze vragen hoef je niet nu te beantwoorden 😉.
Je mag er naar gaan voelen!

En vraag daar gerust hulp of begeleiding bij. Misschien heb je al het één of ander gedaan: misschien ben je gestart met yoga, mediteren, ademoefeningen. Of ben je bij een coach geweest of een haptonoom. Of heb je een keer een reiki behandeling ondergaan of EFT of EMDR therapie.

Het maakt niet uit welk pad je volgt. Je mag zelf voelen wat past bij jou.

En ook dat is ontdekken, voelen en aanpassen (ik weet er alles van ). Ik heb vele paden bewandeld en steeds word ik weer een stukje wijzer. Steeds leer ik mezelf weer een stukje beter kennen.

Het is een reis die voortduurt en dat is goed. Het hoeft geen reis te zijn met een einddoel, het gaat om de reis op zich.

Ik wens je een fijne reis naar jezelf 😊.