Reiki

Tijdens een Reiki behandeling komen lichaam en geest helemaal tot ontspanning. Een reiki-behandeling is dan ook zeer aan te raden bij spanningsklachten en burn-out.

Ons lichaam bestaat naast botten, spieren en zenuwen ook uit energiebanen. In deze energiebanen kunnen blokkades ontstaan door bepaalde gebeurtenissen, stress, emoties. Hierdoor kan de energie niet meer goed doorstromen. Reiki (rei = universeel – ki/chi= energie) richt zich er vooral op om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden. Het is tevens een methode om tot rust te komen en een beter zelfbewustzijn te creëren.

Op langere termijn, wanneer je regelmatig reiki toepast, zul je merken dat je beter kunt omgaan met je gevoelens en emoties en daardoor sterker in het leven zal staan.

 

Reiki brengt lichaam en geest tot rust en in balans.

Vragen of een behandeling reserveren?

Reiki werkt dus op jouw ‘systeem’ als geheel. Ik kan de Reiki-energie niet voor je sturen, dat “kiest” je lichaam zelf. Reiki werkt daar waar het op dat moment nodig is. 

Wat Reiki doet:
  • Het geeft ontspanning (je staat meer ontspannen in het leven, je slaapt beter).
  • Je staat bewuster in het leven (hierdoor kun je beter keuzes maken die bij jóu passen/ je kunt beter voelen waar jïj behoefte aan hebt).
  • Het brengt je in balans (waardoor je je krachtiger in het leven voelt staan).
  • Het geeft je het gevoel van “Hè hè, ik ben er weer” ;-).
 

Een Reiki-behandeling kan veel brengen voor mensen die erg in hun hoofd zitten, veel piekeren, moeite hebben met ontspannen, slecht slapen, kampen met hoofdpijn, een burn-out en/of spanningsklachten. Ook kinderen die moeite hebben met concentreren, met rust vinden in hun hoofd en/of lijf, kunnen er veel baat bij hebben.

Één reiki behandeling is fijn, maar voor diepgaander resultaat zijn meerdere behandelingen een aanrader.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Voor de behandeling hebben we een kort gesprek over hoe het op dat moment met je gaat. Tijdens de behandeling lig je geheel gekleed in ruglig op de behandeltafel. Alleen schoenen en sieraden gaan uit. Als je helemaal ontspannen ligt, leg ik mijn handen een aantal minuten op verschillende plaatsen op je hoofd, buik, benen en voeten om de Reiki-energie hier te laten stromen. Daarna keer je om naar buiklig en leg ik om de paar minuten mijn handen op je rug, benen en voeten. De behandeling vindt plaats in stilte, zodat we ons beiden kunnen concentreren op de energie.

Tijdens een Reikibehandeling kun je verschillende sensaties waarnemen. Deze verschillen per behandeling en per persoon. Veel mensen ervaren warmte, een gevoel van energiestroming en/of een gevoel van totale ontspanning. Het kan ook zijn dat je niks bijzonders voelt, dit betekent niet dat de behandeling niet “werkt”.

Om je systeem de kans te geven om échte veranderingen toe te laten, is het aan te raden om meerdere reiki-behandelingen in te plannen met een tussenpozen van 2 á 3 weken.

Dag en locatie reiki behandelingen: maandag t/m vrijdag overdag – Symfonie 53 Honselersdijk 

Ik geef alleen behandelingen aan vrouwen en kinderen.

logo Happy Body Happy Mind tekening def

"Mijn nieuwsgierigheid overwon mijn kritische houding en ik ging een reiki behandeling proberen. Wat een fijne ervaring was dat! De behandeling maakte van alles los, waardoor ik me voor het eerst in lange tijd weer meer mezelf ging voelen. De volgende behandeling zorgde voor nog meer rust in mijn hoofd en lijf. Claudia maakt dat je je kunt ontspannen tijdens en na de behandeling net als in de pilates en yogalessen. "

Angèle Hovius