Tijd vs prioriteit

Veel mensen vinden dat ze geen tijd hebben om rust te nemen, om te sporten of te ontspannen. Ze zijn druk met werk, huishouden en kinderen. Misschien herken je dit en bedenk je ook regelmatig dat je nu écht het sporten weer eens op zou moeten pakken. 

Laat ik dit voorop stellen: IEDEREEN heeft 24 uur in een dag, ja, echt waar! 😉

Deze 24 uur deel je zelf in…werktijd, kinder breng- en ophaaltijd, luizenpluizentijd, strijktijd, de-badkamer-poetstijd, bakkie-bij-vriendinnentijd, etc. 

Elke minuut die je hebt, vul je zelf in. Dingen die je belangrijk vindt, zal je meer tijd aan besteden als aan dingen die je minder belangrijk vindt. Soms is het verstandig om eens kritisch te kijken naar de wijze waarop je je tijd besteed en de wijze waarop je je tijd zou willen besteden. 

Besteed je ongemerkt veel tijd aan het zinloos surfen op internet? Of pak je voor elk stofje de stofzuiger? En als je er dan zo bij stilstaat…ben jij dan altijd degene die de rommel van kinderen opruimt en de sokken van je man in de was gooit? Moet jouw huis altijd spick en span zijn? 

Maak voor jezelf eens een lijstje met hoe je je tijd indeelt en wat eigenlijk jouw prioriteit heeft.

 

Staat sporten/ontspannen in je prioriteitenlijstje? Heel goed! Jij vindt het belangrijk om te werken aan je gezondheid, aan een fit lichaam en een gezonde geest!

Blok in je agenda 2 of 3 keer per week tijd voor jezelf! Dit kan thuis (zoek filmpjes op youtube of vraag ze bij mij aan), in de sport- of yogaschool of buiten. 

 

Maak van ontspanning een prioriteit, maak voor ontspanning tijd!