Reiki-behandeling

Tijdens een Reiki behandeling komen lichaam en geest helemaal tot ontspanning, waardoor je kunt helen, op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Zéér geschikt bij spanningsklachten en burn-out.

Reiki staat voor universele energie. Waarbij rei, universeel betekent en ki/chi energie. Deze ki of chi is overal aanwezig, ook in je lichaam. Het kan voorkomen dat deze energie wat minder goed stroomt, dat er blokkades zitten in je energiesysteem. Door een reiki-behandeling te ondergaan, worden deze blokkades opgeheven, zodat de energie weer vrij kan stromen.

Reiki brengt lichaam en geest tot rust en in balans.

Vragen of een behandeling reserveren?

Reiki werkt dus op jouw ‘systeem’ als geheel. Ik kan de Reiki-energie niet voor je sturen, dat “kiest” je lichaam zelf. Reiki werkt daar waar het op dat moment nodig is. 

Maar wat zeker is, is dat je na de behandeling ontspannen naar huis gaat. Een Reiki-behandeling kan nog een aantal dagen doorwerken.

Wat Reiki doet:

Het geeft ontspanning (je staat meer ontspannen in het leven, je slaapt beter).

Je staat bewuster in het leven (hierdoor kun je beter keuzes maken die bij jóu passen/ je kunt beter voelen waar jïj behoefte aan hebt).

Het brengt je in balans (waardoor je je krachter in het leven voelt staan).

Het geeft je het gevoel van “Hè hè, ik ben er weer” ;-).

 

Een Reiki-behandeling kan veel brengen voor mensen die erg in hun hoofd zitten, veel piekeren, moeite hebben met ontspannen, kampen met hoofdpijn, een burn-out en/of spanningsklachten. Ook kinderen die moeite hebben met concentreren, met rust vinden in hun hoofd en/of lijf, kunnen er veel baat bij hebben.

Een reiki behandeling is fijn, maar voor diepere heling zijn meerdere behandelingen een aanrader.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij de start van de behandeling lig je geheel gekleed in ruglig op de behandeltafel. Alleen schoenen en sieraden gaan uit. Als je helemaal ontspannen ligt, leg ik mijn handen een aantal minuten op verschillende plaatsen op je hoofd, buik, benen en voeten om de Reiki-energie hier te laten stromen. Daarna keer je om naar buiklig en leg ik om de paar minuten mijn handen op je rug, benen en voeten.

Tijdens een Reikibehandeling kun je verschillende sensaties waarnemen. Deze verschillen per behandeling en per persoon. Veel mensen ervaren warmte, een gevoel van energiestroming en/of een gevoel van totale ontspanning. Het kan ook zijn dat je niks bijzonders voelt, dit betekent niet dat de behandeling niet “werkt”.

Om je systeem de kans te geven om échte veranderingen toe te laten, is het aan te raden om meerdere reiki-behandelingen in te plannen met een tussenpozen van 2 á 3 weken.

Dag en locatie reiki behandelingen: ’s Gravenzande (woensdag- en vrijdagochtend) en in Honselersdijk (overige dagen).

logo Happy Body Happy Mind tekening def

"Mijn nieuwsgierigheid overwon mijn kritische houding en ik ging een reiki behandeling proberen. Wat een fijne ervaring was dat! De behandeling maakte van alles los, waardoor ik me voor het eerst in lange tijd weer meer mezelf ging voelen. De volgende behandeling zorgde voor nog meer rust in mijn hoofd en lijf. Claudia maakt dat je je kunt ontspannen tijdens en na de behandeling net als in de pilates en yogalessen. "

Angèle Hovius