Cupping massage

Een cuppingmassage is een massage waarbij een cup wordt gebruikt. Met de cup wordt er een vacuüm gecreëerd op de huid, waardoor spieren en onderliggend bindweefsel worden gestimuleerd. Hierdoor verbetert de doorbloeding in het hele gebied. Het bindweefsel wordt soepeler, waardoor je meer ruimte ervaart in het gemasseerde gebied.

Ook worden tijdens een cuppingmassage de meridianen geopend. Meridianen zijn energiebanen, gelegen in het bindweefsel. Tijdens het cuppen kunnen er rode plekken ontstaan die wijzen op een blokkade in een bepaalde meridaan. 

Een cuppingmassage is dus een massage voor verschillende lagen: spier, bindweefsel, meridianen. Tevens heeft een cuppingmassage invloed op de bloedsomloop (de doorbloeding verbetert) en het zenuwstelsel (welke tot rust komt).

Vragen of een behandeling boeken?

Tijdens een cuppingmassage los je blokkades op in spieren en bindweefsel.

Een cuppingmassage kan goed ingezet worden bij:

• Nek-, schouder, rugklachten
• Hoofdpijn
• Stress gerelateerde klachten
• Bindweefselverklevingen

Tijdens een cuppingmassage wordt de cup vacuüm gezogen op de huid en wordt er in een trekkende beweging over de huid met de cup gemasseerd in de richting van de spier, het bindweefsel en de meridianen. Daarbij ontstaat er roodheid op de huid op de plekken waar blokkades zitten. Dit is een logische reactie van het lichaam. Uit de roodheid kan de masseuse vaak aflezen welke meridianen er niet goed stromen cq in welke spieren er spierknopen zitten.

Een cuppingmassage hoeft niet pijnlijk te zijn om effectief te zijn!

Eén cuppingmassage is fijn, maar om klachtgericht te werken, zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. Mijn advies bij klachten is om 3 cuppingmassages in te plannen (om de week), om te ervaren wat het doet voor je lijf.

Ook als onderhoud voor je lijf is een cuppingmassage fijn om klachten te voorkomen.

 

Dag en locatie cuppingmassage: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag overdag – Symfonie 53 Honselersdijk 

* Ik behandel alleen vrouwen

 

logo Happy Body Happy Mind tekening def

"Na 2 cuppingbehandelingen merk ik dat mijn bovenrug losser is en meer ontspannen. Hierdoor zijn de klachten van pijn in mijn arm minder heftig.
Claudia is duidelijk, eerlijk en uitgebreid in het uitleggen van de behandeling. Ik zou zeker een behandeling adviseren".

Remona Kester